50 de companii internaționale vor expune la Solar Energy Bucharest Summit ediția a III- a
4 mins read

50 de companii internaționale vor expune la Solar Energy Bucharest Summit ediția a III- a

Prima expo – conferință regională dedicată pieței energiei regenerabile continuă și în  2024 cu noi oportunități și teme de discuții actuale. Solar Energy Bucharest Summit se va desfășura în cadrul Palatului Parlamentului în perioada 3-4 aprilie și este organizat de Creative Communication cu sprijinul cu PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România) și MESIA (Middle East Solar Investors Association).

Spre deosebire de conferințele tradiționale, formatul de expo – conferință oferă oportunitatea  participanților de a explora o gamă diversă de produse și servicii solare prezentate în zona de expoziție. De la progrese în sistemele fotovoltaice până la descoperiri în eficiența panourilor solare, participanții se pot aștepta la o privire directă asupra viitorului energiei durabile.

Solar Energy Bucharest Summit este singurul evenimentul internațional organizat în România din domeniul energiei solare din 2024 și sunt așteptate peste 1.000 de reprezentanți ai companiilor din 20 de țări și aproximativ 50 de expozanți.  Vor fi prezenți:

  • Reprezentanți guvernamentali și autorități locale implicate în elaborarea politicilor energetice.
  • Distribuitori și importatori locali.
  • Companii din sectorul energetic, furnizori de tehnologii solare și investitori în capacități de producție ERES
  • Mari consumatori de energie
  • Investitori nespecializați în producția de energie din panouri solare: retaileri, propietari de fabrici și fermieri
  • Propietari de terenuri și ansambluri imobiliare
  • Instalatori de sisteme folovoltaice

În 2024 creșterea accelerată a investițiilor în energie regenerabilă va continua prin punerea în funcțiune de noi capacități. România face parte din țările eligibile beneficiare ale Fondului de Modernizare. Finanțarile prin acest program sunt în valoare de aproximativ 14 mld. euro pentru proiectele din domeniu. Comisia Europeană a aprobat pentru România la capitolul REPowerEU 1,2 miliarde euro pentru dezvoltarea prosumatorilor începând cu anul 2024.

Programul evenimentului

3 Aprilie

Panelul I – Legislație pentru Investitori. Propuneri și soluții pentru accelerarea proiectelor ERES

Panelul II – Revoluția tehnologiei în domeniul panourilor fotovoltaive și a invertoarelor. Provocări în alegerea echipamentelor

Panelul III – Consultanță, Proiectare și Montaj, până la Mentenanță și Comercializarea energiei produse

Panelul IV – Forța de muncă și resursă umană necesară pentru realizarea proiectelor ERES până în 2030

4 Aprilie

Panlul I – Impactul ERES în SEN, ODE. Cum va evolua prețul energiei în contextul viitorului design de producție

Panelul II – Stocarea-pilon important pentru asigurarea securității energetice în contextul tranziției energetice. Soluții de stocare a energiei și furnizor de servicii integrate

Panelul III – Oportunități de investiție: Fonduri europene, PPA, garanții de origine și CfD

Interesul ridicat al jucătorilor din piată vis-à-vis de evenimentul Solar Energy Bucharest Summit demonstrează că energia solară este nu doar o necesitate pentru viitorul sustenabil, ci și o oportunitate pentru inovație și creștere economică.

„Suntem încântați să vedem o participare triplă față de prima ediție la cea de-a 3-a ediție a Solar Energy Bucharest Summit. Evenimentul este o platformă excelentă pentru schimbul de idei și colaborare între cei implicați în tranziția către o economie bazată pe surse de energie regenerabilă. Energia solară joacă un rol crucial în viitorul nostru energetic, și suntem hotărâți să contribuim la creșterea semnificativă a capacității solare în România”, a declarat Bianca Preda, Business Manager Creative Communications.

Un aspect deosebit de important al acestei ediții este accentul pus pe colaborare între sectoarele public și privat. De asemenea, vor fi prezentate proiecte de succes în domeniul energiei solare, evidențiind potențialul acestei surse de energie în cadrul unui peisaj energetic sustenabil. Dezbaterile, prezentările și interacțiunile se învârt în jurul obiectivului comun de a face energia solară parte integrantă a vieții de zi cu zi. Evenimentul este o atracție în domeniu și datorită oportunitățile extinse de networking pe care le oferă. Participanții se pot conecta cu experți din industrie, colaboratori potențiali și persoane cu aceleași interese, construind relații care depășesc durata evenimentului.

Contact media

Liliana Uleia

0766.395.799