Depășind Eticheta de Fiță: Cum S-au Transformat Soluțiile de Wellness la Birou într-o Necesitate Corporativă, Explică CEO-ul Stress Away, Sergiu Pantelin
4 mins read

Depășind Eticheta de Fiță: Cum S-au Transformat Soluțiile de Wellness la Birou într-o Necesitate Corporativă, Explică CEO-ul Stress Away, Sergiu Pantelin

Într-un mediu de afaceri care evoluează rapid, percepția soluțiilor de wellness la birou a suferit o transformare semnificativă. Ce odinioară era considerat un lux sau o „fiță” a corporatiștilor, astăzi este recunoscut ca o componentă esențială pentru succesul și sustenabilitatea pe termen lung a oricărei organizații. Sergiu Pantelin, CEO-ul Stress Away, discută despre această evoluție și despre cum serviciile de wellness la locul de muncă contribuie la crearea unui mediu corporativ mai sănătos, mai productiv și mai echilibrat.

„Soluțiile de wellness la birou au parcurs un drum lung de la a fi considerate un beneficiu exclusivist, rezervat doar anumitor segmente ale forței de muncă, la a deveni o parte integrantă a strategiei de resurse umane pentru companii de toate mărimile,” începe Pantelin. „Această schimbare de percepție reflectă o înțelegere mai profundă a legăturii dintre bunăstarea angajaților și performanța organizației.”

Sub conducerea lui Pantelin, Stress Away a fost în avangarda acestei transformări, oferind servicii de wellness corporative care depășesc simpla relaxare și se concentrează pe îmbunătățirea sănătății fizice și mentale a angajaților. „Nu este vorba doar de a oferi masaje la birou sau sesiuni de yoga; este vorba despre crearea unui mediu de lucru care să promoveze și să susțină un stil de viață sănătos,” explică el.

Pantelin subliniază că investițiile în wellness sunt acum considerate esențiale pentru atragerea și retenția talentelor. „Angajații de astăzi caută mai mult decât un salariu competitiv. Ei doresc să lucreze pentru companii care își valorizează bunăstarea și care investesc în sănătatea lor. Acesta nu este doar un trend, ci o schimbare fundamentală în ceea ce privește așteptările de la locul de muncă.”

CEO-ul Stress Away evidențiază, de asemenea, legătura directă dintre wellness și productivitate. „Studiile arată clar că angajații sănătoși sunt mai productivi. Aceasta nu este doar o corelație; există o cauzalitate. Prin reducerea stresului, îmbunătățirea moralului și diminuarea zilelor de concediu medical, soluțiile de wellness contribuie direct la linia de jos a unei companii.”

O parte esențială a misiunii Stress Away este de a educa companiile despre importanța și beneficiile implementării unor programe de wellness robuste. „Schimbarea percepției începe cu educația. Demonstrăm constant valoarea adăugată a serviciilor noastre, nu doar în termeni de bunăstare a angajaților, dar și în termeni de performanță organizațională,” afirmă Pantelin.

Acesta adaugă că soluțiile de wellness personalizate sunt cheia succesului. „Fiecare organizație este unică, iar nevoile angajaților săi sunt diverse. Prin personalizarea programelor noastre, ne asigurăm că acestea răspund în mod efectiv la provocările specifice și contribuie la crearea unei culturi corporative pozitive.”

Pantelin împărtășește că Stress Away a lucrat cu o gamă largă de companii, de la start-up-uri la corporații multinaționale, fiecare cu propriile lor provocări și obiective. „Experiența noastră ne-a învățat că, indiferent de dimensiunea sau domeniul de activitate al companiei, beneficiile wellness-ului la locul de muncă sunt universale.”

În încheiere, Sergiu Pantelin subliniază că soluțiile de wellness la birou nu mai sunt o opțiune, ci o necesitate. „Pe măsură ce ne confruntăm cu provocările unei lumi de lucru în schimbare, investiția în sănătatea și bunăstarea angajaților nu este doar o decizie etică, ci și una strategică. Stress Away este mândru să fie în fruntea acestei mișcări, demonstrând că wellness-ul la locul de muncă este esențial pentru crearea unui viitor corporativ mai luminos, mai sănătos și mai productiv.”

Prin discursul său, Sergiu Pantelin reușește nu doar să demonteze percepția că soluțiile de wellness sunt o fiță, dar și să sublinieze rolul crucial pe care îl joacă acestea în definirea culturii organizaționale moderne, marcând tranziția de la un beneficiu opțional la o componentă integrată și esențială a strategiei de succes a oricărei companii.