Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1, pentru un trafic mai fluid și mai puțin stres
2 mins read

Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1, pentru un trafic mai fluid și mai puțin stres

Viziunea pentru un Sector 1 cu trafic optimizat și sustenabil

Situație curentă în Sectorul 1

Congestia traficului a devenit o problemă zilnică pentru locuitorii Sectorului 1, afectând calitatea vieții și contribuind la poluarea crescută.

Probleme identificate:

  • Timp pierdut în trafic: Locuitorii Sectorului 1 petrec ore importante în trafic datorită semafoarelor ineficiente și a rutei supraaglomerate.
  • Lipsa infrastructurii adecvate pentru parcare: Dificultatea de a găsi locuri de parcare adaugă la frustrarea șoferilor și contribuie la aglomerație.

Soluții propuse pentru un trafic mai fluid:

Implementarea tehnologiei moderne în gestionarea traficului:

  • Semafoare inteligente: Colaborare cu Primăria Municipiului București pentru implementarea unui sistem de semafoare inteligente care să optimizeze fluxul de mașini și să reducă timpul petrecut în trafic.
  • Sistem avansat de gestionare a parcărilor: Implementarea unor soluții inteligente de parcare care să ajute șoferii să găsească rapid locuri de parcare disponibile prin intermediul unei aplicații mobile.

Promovarea transportului ecologic:

  • Stații de încărcare pentru mașini electrice: Creșterea numărului de stații de încărcare în Sectorul 1 pentru a încuraja utilizarea autovehiculelor electrice.
  • Subvenții pentru achiziția de autovehicule ecologice: Implementarea unui program de vouchere pentru cetățenii care aleg să cumpere autovehicule prietenoase cu mediul.
  • Program de casare pentru autovehicule vechi: Oferirea unei prime de casare pentru locuitorii care decid să renunțe la autovehiculele lor poluante.

Dezvoltarea infrastructurii rutiere:

  • Accelerarea construcției drumului orbital 4 Bd. Poligrafie – Buftea: Implicarea activă a primăriei pentru finalizarea rapidă a acestui proiect esențial pentru fluidizarea traficului în nordul capitalei.
  • Informații în timp real despre rute alternative: Diseminarea informațiilor despre rutele alternative mai puțin aglomerate prin panouri informative și aplicații mobile.

Costuri și termene de implementare:

Vom elabora un plan financiar detaliat, folosind o combinație de fonduri publice, parteneriate public-privat, fonduri europene și investiții bancare pentru a suporta costurile acestor inițiative. Termenele de implementare vor fi stabilite după o analiză amănunțită a fiecărei propuneri, asigurând transparență și eficiență în utilizarea resurselor.

Propunerile Ramonei Ioana Bruynseels vizează transformarea Sectorului 1 într-un model de mobilitate urbană eficientă și sustenabilă. Aceste măsuri nu numai că vor îmbunătăți fluxul de trafic și vor reduce poluarea, dar vor crește și calitatea vieții pentru toți cetățenii sectorului.